Hotel "Radi un draugi", Riga, Latvia

Latviešu tradicionālie ēdieni

Sunday21st December 2014

LATVIEŠU TRADICIONĀLIE ĒDIENI

 

 

——————————= UZKODAS =——————————

 

Pelēkie zirņi ar baraviku un bekona aizdaru                                                           3.50 EUR

 

„Ķelmēnu” rupja maluma rudzu maize,

pasniegta atbilstoši Latvijas novadu tradīcijām                                                                            4.00 EUR

ar viršu medu

ar lauku biezpienu

ar kadiķogās kūpinātu lauku speķi ar meža brūkleņu ievārījumu

ar ķimeņu sieru

 

Uzkodas, ko iesakām pie alus                                                                             6.00 EUR

Mājas siers, kraukšķīgs bekons, kūpināta lauku desa,

cūku ādiņas, ķiploku grauzdiņi, alus mīklā cepti sīpolu gredzeni,

pikantās Baltijas brētliņas un „Rīgas šprotes”

 

Alkšņu skaidās, karsti kūpināta laša fileja                                                            5.00 EUR

Pasniedz ar kartupeļu pankūciņām un maurloku krējumu

 

 

 

———————————= ZUPAS =———————————

 

Zemgales skābeņu zupa                                                                                           3.00 EUR

Žāvēta cūkgaļa, skābenes, grūbas, kartupeļi, vārīta ola un skābs krējums

 

Baraviku zupa mājsaimnieču gaumē                                                                          4.50 EUR

Baravikas, žāvēta cūkas krūtiņa, kartupeļi, burkāni un saldais krējums

 

 

 

—————————=  PAMATĒDIENI  =—————————

 

Cepta putraimu asinsdesa ar fritētiem sīpoliem                                                       5.00 EUR

Pasniedz ar vārītiem, ceptiem kartupeļiem,

marinētu ķirbi un brūkleņu ievārījumu

 

Marinēta siļķes fileja                                                                                               5.50 EUR

Pasniedz ar biezpienu, skābo krējumu, vārītiem kartupeļiem

un marinētiem sarkanajiem sīpoliem

 

Alū marinēta un lēni cepta cūkas pavēdere ar upeņu–cepeša mērci                          7.50 EUR

Pasniedz ar kartupeļu biezeni, kaņepju sviestu un Latvijas lauku zaļumiem

 

Krāsnī cepta laša fileja ar mārrutku–ābolu mērci                                                     9.50 EUR

Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un Latvijas lauku zaļumiem

 

 

 

—————————= SALDIE ĒDIENI =—————————

 

Zemeņu putas ar vaniļas mērci                                                                                   4.00 EUR

 

Plānās pankūkas ar mājas saldējumu                                                                         4.00 EUR