Hotel "Radi un draugi", Riga, Latvia

Latviešu tradicionālie ēdieni

Friday1st August 2014

Latviešu tradicionālie ēdieni

Vērtības no četriem  Latvijas reģioniem

 

Uzkodas

 

«Ķelmēnu» rupja maluma rudzu rupjmaize

tradicionāli no Latvijas  novadiem

ar viršu medu

ar lauku biezpienu

ar kadiķos kūpinātu lauku speķi

ar meža brūkleņu zapti

ar ķimeņu sieru

 

3.50 EUR

 

Uzkodu dēlis - iesakām pie Latvijas alus

Ķimeņu saulgriežu siers, kūpināta lauku žāvēta desa,

pikantas Baltijas brētliņas, rudzu maizes ķiploku grauzdiņi

4.50 EUR

 

 

Rīgas Melnajā balzāmā marinēta laša fileja  

Pasniegta uz kraukšķīgas  kartupeļu pankūkas, skābo krējumu un dillēm

 

5.00 EUR

 

 

Zupa


 

Zemgales skābeņu zupa

Žāvēta cūkgaļa, skābenes, grūbas, kartupeļi, vārīta ola, skābs krējums

3.00 EUR

 

 

Pamatēdieni


 

Marinēta siļķes fileja 

Biezpiens ar skābu krējumu, vārīti jaunie kartupeļi, sarkanie sīpoli

5.50 EUR

 

Alū marinēta un lēni cepta cūkas pavēdere

ar upeņu un alus mērci

Kartupeļu biezenis ar kaņepju sviestu, Latvijas Lauku zaļumi

7.50 EUR

 

 

Krāsnī cepta laša fileja ar mārrutku un ābolu mērci

Vārīti jaunie kartupeļi, Latvijas lauku zaļumi

 

8.50 EUR

 

Cepta putraimu asinsdesa un ceptas cūkas krūtiņas šķēle

Vārīti jaunie kartupeļi, marinēti ķirbji, brūkleņu ievārījums

5.00 EUR

 

Deserts


 

Medus kūka

Kārtainā medus kūka ar saldskābā krēma kārtām

4.00 EUR